MUHASABAH DIRI.

KEHIDUPAN – Bukan setakat dalam situasi PENDAMIK COVID-19 sahaja, kita perlu amalkan, tabiat kita jaga kita. Konsep kita jaga kita ni , meluas. Tanpa perlu , ‘busy-body’ terhadap kehidupan orang, juga satu konsep kita jaga kita. Walaubagaimanapun, selagi kita bernama manusia, tiada yang sempurna. Kita akan terus lalukan kesilapan. Mungkin dengan cara berpesan pesan sesamaContinue reading “MUHASABAH DIRI.”

Pengarah, ejen jualan Rumah ditahan pecah amanah.

KLANG: Seorang pengarah dan ejen jualan rumah ditahan polis kelmarin dipercayai bersubahat dengan kes pecah amanah berjumlah RM60,094. Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Nurulhuda Mohd Salleh, berkata kedua-dua lelaki berusia 33 tahun itu ditahan di Taman Meru, Klang dan Seksyen U13, Shah Alam. “Siasatan awal mendapati suspek yang juga pengarah syarikat mengarahkan firmaContinue reading “Pengarah, ejen jualan Rumah ditahan pecah amanah.”

🏒 Aturan Alamin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Cantik nukilan ini. Tenangkan hati dengan janji ALLAH.Redakan tangisan dengan kasih DIA. Setiap kali rasa lelah dengan hidupan.Ingatlah, segalanya milik ALLAH swt. DIA Maha Mengetahui. DIA sedang mempersiapkan diri kamu dengan sesuatu yang indah di hari esok. Berdamailah dengan takdir.Ikhlaskanlah dalam menerima dan melalui aturan takdir. ALLAH bersama kamu.DIA berserta kamu.DiContinue reading “🏒 Aturan Alamin”

πŸ•Œ Bersederhana Dan Berkongsi Keberkatan Rezeki.

Sentiasalah berpada2 dan jangan sesekali melampaui batas dalam mencari rezeki.. sentiasalah bersikap jujur & amanah dalam setiap urusan perniagaan kita.. dan jangan sesekali menidakkan hak orang lain.. dalam setiap rezeki yang kita terima, ada hak orang lain.. biar sedikit tetapi berkat, dari banyak tapi bermasalah kemudian hari.. sebab tu Allah menyarankan untuk bersedekah & membayarContinue reading “πŸ•Œ Bersederhana Dan Berkongsi Keberkatan Rezeki.”

πŸ—οΈ Bridge Over Nothing

Lihat lah betapa berkuasanya Allah swt. Sebuah jambatan telah dibina untuk menyeberangi Sungai Choluteca di Honduras bermula tahun 1996. Mereka mahu bina jambatan yang kukuh, yang tahan apa saja perubahan cuaca. Tanggungjawab itu diserahkan kepada pakar dari Jepun. Pada tahun 1998, jambatan ini mula digunakan. Ia jadi kebanggaan. Penduduk dapat menyeberangi sungai itu. Qadarullah. PadaContinue reading “πŸ—οΈ Bridge Over Nothing”

πŸ›οΈ M-REITs’ defensive attributes.

REITs’ defensive traits being weakened, albeit temporary reprieve But Public Investment Bank Bhd still believes that M-REITs’ defensive attributes were being weakened by higher risks of a credit crisis or a worse-than-expected recession. https://www.nst.com.my/business/2020/08/616230/reits-defensive-traits-being-weakened-albeit-temporary-reprieve

🏬 Moratorium Expand.

Special tax treatment on loan moratorium gives banks a soft landing The extension of the moratorium and targeted help on certain loans are expected to have an impact on banks, but the actual amount will depend on the respective banks and the customers’ loan portfolio mix, according to bankers and analysts. https://www.theedgemarkets.com/article/special-tax-treatment-loan-moratorium-gives-banks-soft-landing#.XzdTNSWY3vg.facebook

🏒 Selling two parcels of land in Jasin,

KUALA LUMPUR (Aug 13): GuocoLand (Malaysia) Bhd’s 68% owned-unit, GLM Emerald Industrial Park (Jasin) Sdn Bhd, is selling two parcels of land in Jasin, Melaka to Scientex Bhd for RM260.17 million cash. https://www.theedgemarkets.com/article/guocoland-unit-sells-jasin-land-scientex-rm260m#.XzdR_-KpsBs.facebook

🏠 Tips Penjimatan Elektrik.

Ikut video penting Di link saya Di Facebook. Dan kongsikan / share kan andai ini dapat bantu jimat electric ataupun bantu jaga jangka hayat mesin basuh dengan lebih efisen. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10224183604284262&id=1426297309&sfnsn=mo&d=n&vh=i Ataupun add friend Di Facebook : rahim.awang Terima Kasih – Admin

🏬 Revolusi Teknologi Informasi Hartanah

β–  Bismillahirrahmanirrahim Dalam sesuatu zaman ada pelbagai evolusi yang terpaksa di terima pakai. Suka ataupun tidak, evolusi yang awal dah tak der. Ataupun beransur hilang. Daripada Siaran TV Analog ke Siaran TV Digital. Tak tahu apalagi selepas ini. β– ”Yang pasti semua Wang Fizikal ataupun Wang Kertas ataupun Syiling beransur ansur akan di tiada kan… quote:Continue reading “🏬 Revolusi Teknologi Informasi Hartanah”

🏘️ KLANG MOST SEARCHED HOMEBUYERS

With improved connectivity, a thriving foodie scene and new project developments in recent years, it is no wonder that Klang keeps appearing as EdgeProp’s most searched areas among homebuyers. Recent transactions in Klang showed that properties are sold for as low as RM250,000 for a terrace house. Fancy moving to this Royal Town? Look noContinue reading “🏘️ KLANG MOST SEARCHED HOMEBUYERS”